About aurel

This author has not yet filled in any details.
So far aurel has created 284 blog entries.

Përse kjo botë quhet “bota e provës” dhe pse gjenden kaq pranë njëra tjetrës e mira dhe e keqja?

I Gjithurti i Parapërjetësisë, ashtu siç e kërkon medoemos urtësia e Tij e parapërjetësisë dhe mirëbërësia e Tij e përjetshme, e krijoi këtë botë që të jetë një vend prove, një arenë testimi; një pasqyrë

2022-09-04T16:08:20+00:00September 4th, 2022|Categories: Artikuj, Risale|Tags: , , , , , , |Comments Off on Përse kjo botë quhet “bota e provës” dhe pse gjenden kaq pranë njëra tjetrës e mira dhe e keqja?

Përse nuk mund të mbahet në gjuhën vendase e gjithë hutbja e ditës së xhuma dhe të disa shenjave të Islamit, në vend të arabishtes?

Disa njerëz të pakujdesshëm e miratojnë mbajtjen e hutbes së ditës së xhuma dhe të disa shenjave të Islamit në gjuhën e atij vendi, duke e përdorur në vend të arabishtes, për dy arsye:
E para:

2022-07-29T15:39:40+00:00July 29th, 2022|Categories: Artikuj, Risale|Tags: , , |Comments Off on Përse nuk mund të mbahet në gjuhën vendase e gjithë hutbja e ditës së xhuma dhe të disa shenjave të Islamit, në vend të arabishtes?

Nata e Miraxhit

Nata e mirë e Miraxhit.

Kështu i quan populli ynë netët që sipas myslimanëve janë të mira, të mbara e të bekuara. Netët e mira janë netët shumë të begata nga ana ideore dhe shpirtërore, ku

Në Pallatin Madhështor të Universit, cilat janë grupet e krijesave dhe detyrat e tyre

Ajeti famëlartë:

اَلَمْ تَرَ اَنَّ اللّهَ يَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِى السَّموَاتِ وَمَنْ فِى اْلاَرْضِ وَالشَّمْسُ وَالْقَمَرُ وَالنُّجُومُ وَالْجِبَالُ وَالشَّجَرُ وَالدَّوَابُّ وَكَثِيرٌ مِنَ النَّاسِ وَكَثِيرٌ حَقَّ عَلَيْهِ الْعَذَابُ

وَمَنْ يُهِنِ اللّهُ فَمَا

2022-02-11T18:48:02+00:00February 11th, 2022|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , |0 Comments

ÇFARË I SHKRUANTE KALIFI ALI GUVERNATORIT TË EGJIPTIT, MALIK BIN HARITH

Stolise zemrën me mëshirë, afërsi dhe trajtim të mirë ndaj njerëzve që ke nën urdhër dhe qeverisje!
Kurrsesi mos u kthe ndaj tyre në një luan që shqyen prenë!
Nga njerëzit e thjeshtë, për shkak të natyrës

2021-12-14T19:10:44+00:00December 14th, 2021|Categories: Artikuj|Tags: , , , , , , |0 Comments

POROSIA E SHEJH EDEBALIUT PËR SULLTAN OSMAN GAZIUN*


“O bir!
Ti je bej, princ, dhe, pas kësaj,  zemërimi na takon neve, butësia, ty; prekja në zemër, neve, fitimi i zemrave, ty; akuza për faj, neve, pranimi, ty; dobësia, vetë-mashtrimi, neve, mirëkuptimi, ty; ngatërresat, përfytjet,

2021-12-12T20:36:58+00:00December 12th, 2021|Categories: Artikuj|Tags: , , , |0 Comments

Emrat dhe Cilësitë e Zotit

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

اَللّهُ لاَ اِلهَ اِلاَّ هُوَ لَهُ اْلاَسْمَاءُ الْحُسْنَى

Me Emrin e All-llahut, i Gjithëmëshirshmi, Mëshirëploti.

“Zoti, nuk ka zot tjetër përveç Atij; Atij i takojnë Emrat më të Bukur dhe më të lartë.”

2021-11-28T11:47:41+00:00November 27th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , |0 Comments