About aurel

This author has not yet filled in any details.
So far aurel has created 275 blog entries.

Emrat dhe Cilësitë e Zotit

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

اَللّهُ لاَ اِلهَ اِلاَّ هُوَ لَهُ اْلاَسْمَاءُ الْحُسْنَى

Me Emrin e All-llahut, i Gjithëmëshirshmi, Mëshirëploti.

“Zoti, nuk ka zot tjetër përveç Atij; Atij i takojnë Emrat më të Bukur dhe më të lartë.”

2021-11-28T11:47:41+00:00November 27th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , |0 Comments

Ç’është besimi, imani?!

Njeriu nëpërmjet dritës së besimit ngjitet në shkallën më të lartë dhe fiton një vlerë të denjë për parajsë. Kurse nëpërmjet errësirës së mosbesimit ai zbret në shkallën më të ulët duke rënë në një

2021-11-05T23:52:21+00:00November 5th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |0 Comments

Krenaria e njerëzimit

Rreth Profetësisë së Muhammedit A.S.M.

 

وَ مَا مَدَحْتُ مُحَمَّدًا بِمَقَالَتِى , وَ لكِنْ مَدَحْتُ مَقَالَتِى بِمُحَمَّدٍ (عَلَيْهِ الصَلاَةُ وَالسَّلاَم)

“Me fjalët e mia Muhammedin s’e lavdërova,

Por fjalët e mia me Të zbukurova.”.

Po, kjo Fjalë është e

2021-10-17T11:36:16+00:00October 17th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , |0 Comments

Merimanga, aftësitë e saja në fizikë

Më 1832, 100 km larg bregdetit të Argjentinës, Charles Darwin vëzhgoi merimangat e shumta të vogla të purpurta, të cilat kanë një madhësi te 2-3 mm. Duke shijuar flladin nga deti dhe më pas duke

2021-10-03T19:17:48+00:00October 3rd, 2021|Categories: Artikuj|Tags: , , , , , |0 Comments

Përse Zoti vepron nëpërmjet shkaqeve dhe jo në mënyrë të drejtpërdrejtë?

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

اَللّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ , لَهُ مَقَالِيدُ السَّموَاتِ وَ اْلاَرْضِ , فَسُبْحَانَ الَّذِى بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَاِلَيْهِ تُرْجَعُونَ , وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلاَّ عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ اِلاَّ بِقَدَرٍ

2021-09-19T21:33:34+00:00September 19th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , |0 Comments

Stilet e prindërimit: Si ndikojnë tek fëmijët

Prindërimi është një përvojë sa sfiduese por edhe e dobishme. Baumrind, i cili studioi stilet e prindërimit gjatë fillimit të viteve 1960, arriti në përfundimin se ato ndryshojnë në katër fusha të rëndësishme: ngrohtësia /

2021-06-06T21:50:29+00:00June 6th, 2021|Categories: Artikuj, Familja, Prinderit|Tags: , , , , , |0 Comments

O njeri! Ti që je bërthama dhe fruti i Pemës së Krijimit

O TI QË JE FRUTI OSE BËRTHAMA E PEMËS SË KRIJIMIT!
– Megjithëse, për sa ka të bëjë me ekzistencën tënde fizike, ti je një qënie e vogël, e dobët, e pafuqishme, e poshtëruar
2021-06-06T20:40:31+00:00June 6th, 2021|Categories: Risale|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , |0 Comments

Bëni atë që bëni vetëm për hir të Zotit,
filloni për hir të Zotit, punoni për hir të Zotit dhe veproni brenda sferës së miratimit të Zotit!