Pse Zoti i krijoi djajtë, kur ata janë thjeshtë një e keqe e tmerrshme dhe e shëmtuar?!

    Kjo është një çështje që u vjen [...]

2024-05-18T09:19:24+00:00May 6, 2024|Risale|Comments Off on Pse Zoti i krijoi djajtë, kur ata janë thjeshtë një e keqe e tmerrshme dhe e shëmtuar?!

Si shikohen fatkeqësitë dhe sprovat me këndvështrimin e besimit Islam – Bediuzzaman Said Nursi

PYETJE: Zoti i Gjithëfuqishëm dërgon fatkeqësi dhe jep goditje me [...]

2023-02-28T20:29:14+00:00February 28, 2023|Artikuj, Risale|Comments Off on Si shikohen fatkeqësitë dhe sprovat me këndvështrimin e besimit Islam – Bediuzzaman Said Nursi

Përse kjo botë quhet “bota e provës” dhe pse gjenden kaq pranë njëra tjetrës e mira dhe e keqja?

I Gjithurti i Parapërjetësisë, ashtu siç e kërkon medoemos urtësia [...]

2022-09-04T16:08:20+00:00September 4, 2022|Artikuj, Risale|Comments Off on Përse kjo botë quhet “bota e provës” dhe pse gjenden kaq pranë njëra tjetrës e mira dhe e keqja?

Përse nuk mund të mbahet në gjuhën vendase e gjithë hutbja e ditës së xhuma dhe të disa shenjave të Islamit, në vend të arabishtes?

Disa njerëz të pakujdesshëm e miratojnë mbajtjen e hutbes së [...]

2022-07-29T15:39:40+00:00July 29, 2022|Artikuj, Risale|Comments Off on Përse nuk mund të mbahet në gjuhën vendase e gjithë hutbja e ditës së xhuma dhe të disa shenjave të Islamit, në vend të arabishtes?

Në Pallatin Madhështor të Universit, cilat janë grupet e krijesave dhe detyrat e tyre

Ajeti famëlartë: اَلَمْ تَرَ اَنَّ اللّهَ يَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِى [...]

2022-02-11T18:48:02+00:00February 11, 2022|Risale|Comments Off on Në Pallatin Madhështor të Universit, cilat janë grupet e krijesave dhe detyrat e tyre
Go to Top