Artikuj nga Koleksioni

Sëmundja e vetëpëlqimit

August 28, 2023|

  Të flasësh për veten gjatë gjithë kohës - me fjalë të tjera, të bësh gjëra për të tërhequr vëmendjen te vetja dhe për t'u bërë përshtypje të tjerëve - [...]

Ramazani – Adhurimi i veshur me falje

March 29, 2023|

Nëse ka një muaj, që mbruhet me një hare që nuk ka të shuar, një kënaqësi që s'mbaron dhe me një dashuri që nuk di të pakësuar, ai është Ramazani. [...]

Mendjet e ndotura dhe zemrat e çrregullta

January 1, 2023|

Qëllimi i vërtetë i mendjes, e cila është një nga katër elementët themelorë të ndërgjegjes, është njohja e Zotit. Prandaj ajo duhet të jetë vazhdimisht e zënë vetëm se [...]

Toka dhe trëndafili

February 9, 2021|

 “Tokë bëhu, që të çel ësh trëndafila; sepse asgjë tjetër nuk çel trëndafila.” në “Gylistanin” e Sadiut      Nëse do të marrim parasysh të vërtetën e madhe që shprehin këto [...]

Edhe njëherë njësim dhe bashkim

February 7, 2021|

     Profeti ynë i nderuar (pqmT) është shprehur se lutja që ka bërë vazhdimisht për umetin e Tij, që atij të mos i ndodhë asnjë fatkeqësi gjithëpërfshirëse dhe të [...]

Djalli dhe ndjekësit e tij të sotëm.

February 7, 2021|

“Betohem se unë do të nxjerr hisenë time duke i mashtruar robërit e Tu; do t’i çudhëzoj ata dhe do t’i mashtroj me gjithfarë iluzionesh. Nuk ka dyshim, që unë [...]

Ç’është besimi?

January 15, 2021|

Besimi[1] është identitet i pranimit të Islamit[2] me gojë dhe i vërtetimit të tij me zemër. Besimi është burim i pafund fuqie dhe force. Vetëm se për të marrë frytin [...]

Pse nuk e shohim Zotin?

December 28, 2020|

Disa thonë: "Pse nuk e shohim Zotin?" Si duhet t'i përgjigjemi kësaj? Shikimi është çështje përfshirjeje dimensionale, pas së cilës vjen edhe përfshirja konceptuale. Për shembull, në trupin e njeriut [...]

Kur’ani dhe ne!

November 21, 2020|

Pyetje: Kur vështrojmë jetën e sahabëve të nderuar, vërejmë se ata gëzonin në çdo ngjarje udhërrëfimin e Kuranit të Shenjtë dhe e jetonin jetën e tyre tërësisht sipas inkurajimeve dhe [...]

Mos vallë Zoti disa i do më shumë e disa më pak!?

May 25, 2020|

Shumë njerëzve Zoti u ka dhënë makina, apartamente, mall, pasuri, nder, shokë e miq, famë e popullaritet. Kurse disa të tjerëve u ka dhënë varfëri, mjerime, fatkeqësi. A mos vallë [...]

Nata e Beraetit

May 25, 2020|

Nata e pesëmbëdhjetë (nata që lidh ditën e 14 me ditën e 15) të muajit Shaban sipas kalendarit hënor, është Nata e Mirë e Beraetit. “Beraet” do të thotë pafajësi, [...]

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]