Kur duhet të agjërohet në ditët dhe netët e mëdha, një ditë para natës apo të nesërmen?

March 28, 2021|Comments Off on Kur duhet të agjërohet në ditët dhe netët e mëdha, një ditë para natës apo të nesërmen?

Netët e Mëdha fillojnë nga namazi i akshamit dhe zgjasin deri sa të hyjë namazi i sabahut. Më e mira është agjërimi i ditës para dhe pas natës së madhe. Por, nëse do të agjërosh vetëm një ditë, [...]

Ajeti: “I Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi.”

March 27, 2021|Comments Off on Ajeti: “I Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi.”

Këtu do të shpegojmë një mister të vërsetit: اَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ “I Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi.” (Kur’an, 32: 7)  dhe është siç vijon: Në çdo gjë, madje edhe në gjërat që [...]

Planifikimi i kohës së punës dhe jeta jonë familjare

March 16, 2020|Comments Off on Planifikimi i kohës së punës dhe jeta jonë familjare

Pyetje: I Dërguari i Allahut (s.a.s.) veçse bartte detyrën e profetësisë dhe të udhëheqësit të shtetit, Ai ishte njëherazi një baba, një bashkëshort dhe miku më i mirë i sahabëve të Tij. Ai e planifikonte [...]

Përgatitja e një mjedisi të mirë

March 16, 2020|Comments Off on Përgatitja e një mjedisi të mirë

Dhe tani dëshirojmë të mendojmë mbi çështjen e për­gatitjes së një mjedisi të mirë për fëmijën. Në botën mo­derne u jepet shumë rëndësi arsimit parashkollor si dhe ko­mplekseve sociale si parqe, palestra, salla leximi, etj. [...]

Parimet e krijimit në martesë

March 16, 2020|Comments Off on Parimet e krijimit në martesë

a) Kreu i çdo mbarësie: Bismil'lah Bashkëshortët që kanë arritur të ngrenë një fole familjare brenda kritereve tona, quhet se kanë realizuar një ngjarje me rëndësi shumë të madhe. Një fole e tillë, kur duhet, [...]

Ndjeshmëria në edukim

March 16, 2020|Comments Off on Ndjeshmëria në edukim

Po qe se foleja familjare që keni për të ngritur ose që keni ngritur, është në një kuadër që do t'i bënte të kënaqur Allahun (xh.xh.) dhe Profetin (s.a.s.), mund të thuhet se premton të [...]

Jeta fetare në kurthin e formalizmit, ose myslimanizmi kulturor

March 16, 2020|Comments Off on Jeta fetare në kurthin e formalizmit, ose myslimanizmi kulturor

Pyetje: Është shprehur pohimi se një ndër rreziqet më të mëdha me të cilat mund të përballet njeriu në botën e besimit e të dijes është kufizimi në informacionet teorike dhe trajtimi i veprave dhe [...]

Begatia e plotë dhe kallinjtë që japin njëmijë për një

March 16, 2020|Comments Off on Begatia e plotë dhe kallinjtë që japin njëmijë për një

Pyetje: Respekti dhe dhembshuria për prindërit u përkasin atyre cilësive të mira që, në një kuptim të përgjithshëm, përmenden si një arsye për bekim e begatim. Një individ që dëshiron t’i shërbejë fesë së vet, [...]

Bankat e spermës

March 16, 2020|Comments Off on Bankat e spermës

Flitet për bankat e spermës; ju ç’thoni për këtë?   Këto banka janë institucione që kanë për qëllim ta praktikojnë edhe tek njerëzit fekondimin artificial.(1) Fekondimi (ndërzimi) artificial i kafshëve është një specifikë që njihet mjaft [...]

Martesa e Profetit tonë me shumë gra.

March 16, 2020|Comments Off on Martesa e Profetit tonë me shumë gra.

Le të theksoj menjëherë se ata që flasin poshtë e përpjetë për këtë çeshtje, janë ndër të tillët që s'lexojnë e s'e vrasin mendjen për asgjë. Po qe se do të merrnin pakëz mundimin t'u [...]

Ndarja (divorci)

March 16, 2020|Comments Off on Ndarja (divorci)

Ndarja është veprimi i largimit të individit nga kushtet e kurorës martesore. Edhe nëse ndarja mund të duket rrallë si qetësuese, shumë herë sjell me vete shqetësim dhe mjerim... *** Sipas fesë, ndarja është më [...]

Fëmijët e lindur prej Hz.Ademit dhe Hz.Havasë

March 16, 2020|Comments Off on Fëmijët e lindur prej Hz.Ademit dhe Hz.Havasë

Në kohën e vet, fëmijët e lindur prej Hz.Ademit dhe Hz.Havasë martoheshin me njëri-tjetrin; pse është e ndaluar tani një gjë e tillë?   Me keqardhje shohim se edhe kjo pyetje, si të tjera të [...]

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]