Stilet e prindërimit: Si ndikojnë tek fëmijët

Prindërimi është një përvojë sa sfiduese por edhe e dobishme. Baumrind, i cili studioi stilet e prindërimit gjatë fillimit të viteve 1960, arriti në përfundimin se ato ndryshojnë në katër fusha të rëndësishme: ngrohtësia /

2021-06-06T21:50:29+00:00June 6th, 2021|Categories: Artikuj, Familja, Prinderit|Tags: , , , , , |0 Comments

Kur duhet të agjërohet në ditët dhe netët e mëdha, një ditë para natës apo të nesërmen?

Netët e Mëdha fillojnë nga namazi i akshamit dhe zgjasin deri sa të hyjë namazi i sabahut. Më e mira është agjërimi i ditës para dhe pas natës së madhe. Por, nëse do të agjërosh vetëm një ditë,

2021-03-28T18:00:36+00:00March 28th, 2021|Categories: Artikuj, Ceshtje te ndryshme|Tags: , , , , , , , , , , , , , |0 Comments

Ajeti: “I Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi.”

Këtu do të shpegojmë një mister të vërsetit:

اَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ

“I Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi.” (Kur’an, 32: 7)  dhe është siç vijon:

Në çdo gjë, madje edhe në gjërat që duken më të

Bëni atë që bëni vetëm për hir të Zotit,
filloni për hir të Zotit, punoni për hir të Zotit dhe veproni brenda sferës së miratimit të Zotit!