word posts

Rrezëllimat

Lexo PDF

 

RREZËLLIMAT

مِنْ بَيْنِ هِلاَلِ الصَّوْمِ وَ هِلاَلِ الْعِيدِ

“Ndërmjet Hënës së re të Ramazanit
dhe festës së Bajramit”

 

Lule nga Farërat e Realitetit

Një Methnevi i shkurtër dhe një koleksion mbi temat e besimit për studentët e Risale-i

Fjala e Njëzet e Nëntë

Lexo PDF

Kjo Fjala e Njëzet e Nëntë është rreth pavdekshmërisë së Shpirtit të Njeriut, rreth Melekëve dhe Ringjalljes.

 

اَعُوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

تَنَزَّلُ الْمَلئِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِاِذْنِ رَبِّهِمْ , قُلِ الرُّوحُ مِنْ

2020-09-25T22:11:19+00:00March 29th, 2020|Categories: Risale - Fjalet|Tags: , , , |0 Comments

Fjala e Njëzet e Gjashtë

Lexo PDF

Trajtesa mbi kaderin Hyjnor

 

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلاَّ عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ اِلاَّ بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ , وَ كُلَّ شَيْءٍ اَحْصَيْنَاهُ فِى اِمَامٍ مُبِينٍ

Me Emrin e All-llahut, i Gjithëmëshirshmi, Mëshirëploti.

“Dhe nuk ka

2020-09-25T22:07:05+00:00March 29th, 2020|Categories: Risale - Fjalet|Tags: , , , , , , , |0 Comments

Bëni atë që bëni vetëm për hir të Zotit,
filloni për hir të Zotit, punoni për hir të Zotit dhe veproni brenda sferës së miratimit të Zotit!