Merimanga, aftësitë e saja në fizikë

Më 1832, 100 km larg bregdetit të Argjentinës, Charles Darwin vëzhgoi merimangat e shumta të vogla të purpurta, të cilat kanë një madhësi te 2-3 mm. Duke shijuar flladin nga deti dhe më pas duke u ngjitur në litarët dhe velat e HMS Beagle, anija në të cilën ai ishte turne nëpër botë, dhe ai […]