Turpi / Haja

Fjala “haja” ka kuptimin e të ndierit i ndrojtur dhe i turpëruar. Në rastin tonë duhet kuptuar si turp e ndrojtje prej Allahut dhe shmangie e sjelljeve dhe e fjalëve që Ai nuk i dëshiron. Një ndjenjë e tillë, e mbështetur në ndjesinë e turpit që gjendet në natyrën e njeriut, e bën individin të […]